Zorggeld moet terug naar de zorg

IMG_6167dinsdag 15 november 2016 22:32

Onlangs is in Helmond door het college van Burgemeester en Wethouders besloten om het geld dat dit jaar over is, door het doorvoeren van allerlei kortingen, o.a. door het afknijpen van uren voor hulp in de huishouding, her te besteden in allerlei projecten.
Men koos er voor om dit geld deels uit te geven aan het maken van kookboeken, een speeltuin en cursussen. Dit past wel binnen de WMO, maar is een wel heel ruime manier van besteden. De Stichting Maatschappelijke Opvang meldde bij voorbeeld dat dan ook lantarenpalen wel binnen de doelstelling passen!
Het college van SP, GroenLinks, CDA, VVD en Helmond Aktief verzuimde om met terugwerkende kracht een aantal bezuinigingen alsnog terug te draaien. De ChristenUnie Helmond wijst deze gang van zaken af en is van mening dat dit geld terug moet naar de groep mensen waar dit eerder ten onrechte weggehaald is.
Door een uitzending van Nieuwsuur op dinsdag 15 november 2016 over Helmond kwam dit ook landelijk in het nieuws en zijn er Kamervragen gesteld. Zorggelden zouden voortaan geoormerkte gelden moeten worden zodat dit niet meer kan gebeuren.

Lodewijk den Breejen

« Terug